Examentraining

examentraining Bij de Les
Examentraining Bij de Les

Door training wordt het gemakkelijker

Bij-de-les verzorgt ook examentraining.
Tot nu toe zijn er jaarlijks examen-trainingen geweest in de vakken Wiskunde B en Natuurkunde. Op verzoek zijn ook examentrainingen in andere vakken mogelijk.

Kijk hier welke vakken mogelijk zijn.

examentraining

De beste voorbereiding op een examen is het maken van een proef-examen. Hiervoor wordt een oud examen gebruikt, dat de betreffende leerling(en) nog niet gemaakt heeft (hebben). Het proef-examen en de uitwerking van de vragen zullen worden uitgereikt.

Tijdens de examentraining wordt het proef-examen in zijn geheel gemaakt. Daarnaast kijken we naar de manier waarop de vragen worden gesteld, hoe de verschillende onderwerpen aan bod komen, hoe de puntenverdeling loopt en wat je daar aan hebt. Hierdoor weet je aan het einde van de examentraining wat je kunt verwachten en hoe je een examen het beste kunt maken.

Voorbeeld van een dagprogramma

Normaal gesproken neemt een examentraining één morgen of één middag in beslag, in totaal 4 uren. Voor de morgen ziet het programma er als volgt uit:

08:30 – 09:00 Algemene opmerkingen over het examen, tips en tricks over het maken van een examen. Hoe kun je kalm blijven, hoe zorg je dat je zoveel mogelijk punten binnenhaalt?

09:00 – 10:30 Deel 1 proefexamen

10:30 – 10:50 Pauze. Koffie, thee en frisdrank zijn beschikbaar

10:50 – 12:30 Deel 2 proefexamen

Voor een examentraining in de middag zal hetzelfde programma worden aangehouden, maar met andere tijden, lopende van 13:30 tot 17:30 uur.

Locatie

Er zijn verschillende locatie-mogelijkheden. 
Het gemakkelijkst en het prettigst is in onze praktijk in Elst, of online. Online wordt er gewerkt via een internetverbinding met een  programma, waarmee de docent en de leerling elkaar kunnen zien, praten en schrijven op een soort ‘schoolbord’. Het is dus net alsof je naast elkaar zit.

In uitzonderlijke gevallen kan er echter ook worden gekozen voor een andere locatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn de school van de leerling (als de school dat toestaat, natuurlijk), of bij de leerling thuis. Het reizen kost in deze gevallen echter erg veel tijd en daarom zijn de tarieven hier hoger.

Indien er 3 of meer deelnemers zijn voor een bepaalde examentraining, dan zal er worden uitgeweken naar een andere locatie, omdat onze praktijkruimte daar niet op is berekend. Dit zal dan géén invloed hebben op de tarieven. De locatie zal vanzelfsprekend ruim van tevoren bekend worden gemaakt.

Tarieven

Examentraining kan plaatsvinden in de praktijk in Elst of online. In uitzonderingsgevallen kan er ook op locatie worden gewerkt.

Elke examentraining duurt één dagdeel (4 uren van 60 minuten).

Alle tarieven zijn te vinden op deze pagina.

Meedoen?

Wil je hier aan meedoen, laat het dan weten via welkom@bij-de-les.nl