Studiebegeleiding

studiebegeleiding Bij de Les

Studiebegeleiding wordt op de basisschool en in de eerste jaren van de middelbare school ook wel huiswerkbegeleiding genoemd.

In alle gevallen gaat het erom hoe je het beste je huiswerk / studie kunt aanpakken. Hoe plan je de tijd in? Wanneer is het nodig te werken aan je studie en wanneer heb je tijd voor jezelf? Waar moet je op letten? Wat is belangrijk? Welk criteria zijn van belang? Dit zijn allemaal vragen waar een antwoord op gevonden zal worden, wat erg afhankelijk is van de leerling zelf. Want wat werkt voor de één, werkt juist niet voor een ander.

Studiebegeleiding is altijd een vast onderdeel van de bijlessen. Bij de inhoudelijke ondersteuning speelt dit aspect altijd een rol, omdat leerling en docent uiteindelijk samen bezig zijn om de resultaten van de leerling te verbeteren.

Locatie

Er zijn verschillende locatie-mogelijkheden. 
Het gemakkelijkst en het prettigst is in onze praktijk in Elst, of online. Online wordt er gewerkt via een internetverbinding met een  programma, waarmee de docent en de leerling elkaar kunnen zien, praten en schrijven op een soort ‘schoolbord’. Het is dus net alsof je naast elkaar zit.

In uitzonderlijke gevallen kan er echter ook worden gekozen voor een andere locatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn de school van de leerling (als de school dat toestaat, natuurlijk), of bij de leerling thuis. Het reizen kost in deze gevallen echter erg veel tijd en daarom zijn de tarieven hier hoger.

Tarieven

Studiebegeleiding kan plaatsvinden in de praktijk in Elst of online. In uitzonderingsgevallen kan er ook op locatie worden gewerkt.

Een begeleidingsuur duurt 60 minuten.

Alle tarieven zijn te vinden op deze pagina

Meedoen?

Wil je je hierbij aansluiten, laat het dan weten via welkom@bij-de-les.nl